Olis Essencials “preciosos tresors naturals” són una forma absolutament natural de benestar per a l’ésser humà

olis3

El poder dels olis essencials és enorme: són antisèptics, enforteixen els òrgans, incrementen el sistema immunològic, posseeixen propietats regeneratives en les cèl·lules i acció antioxidant.

Poden ser, a més, sedants, reguladors de les diferents funcions fonamentals, i harmonitzadors de tot l’organisme i els estats emocionals.

olis2Se’ls sol denominar “els més preciosos tresors naturals”, i són realment una forma absolutament natural de benestar per a l’ésser humà.

La saviesa dels homes els han encimbellat entre els productes més positius per al seu organisme i per als estats d’ànim dels éssers humans.

Gaudir de la seua fragància, inhalant-los o a través de productes que en continguin i que s’apliquin sobre la pell, és una forma gratificant d’apropar a l’equilibri psicofísic que tant anhelem assolir.

Què són els Olis Essencials i per a què serveixen?

olis1La utilització d’Olis Essencials no és una cosa nova ni s’ha posat de moda fa poc.

Els Olis Essencials s’han utilitzat durant molt de temps pels seus efectes beneficiosos tant per al cos com per a les emocions o l’esperit.

Els Olis Essencials calmen, estimulen, relaxen i ajuden a eliminar l’estrès i les tensions.

El terme “Olis Essencials” purs s’utilitza per ressaltar la diferència entre els olis naturals i els sintètics.

El terme “essencial” es refereix al fet que l’oli es diu que porta l’essència de la planta de la qual s’ha pres.

Perquè els olis essencials tenen una aroma agradable? molts pensen que serveixen únicament per perfumar la llar. Però la seua composició química és molt complexa i els seus beneficis són enormes, lo que els converteix en un producte molt més important que senzillament alguna cosa que fa bona olor.

Usos dels Olis Essencials

olis5L’ús d’olis essencials depèn de l’aplicació i del tipus d’oli utilitzat.

Els olis essencials són molt concentrats; sovint es necessiten centenars de quilos de plantes per obtenir 1 quilo d’oli essencial.

Per tant, els Olis Essencials són substàncies molt potents, que sempre han de ser utilitzades amb molta prudència.

Per això també, és de vital importància que es respecti tant la dosi recomanada com la manera d’utilització específica de cada oli essencial.

Ara farem una ullada a les propietats curatives dels olis essencials.

olis10Un dels usos més populars dels olis essencials és per a la cura de la pell

A causa de les seues propietats anti-microbianes, els olis de llimona i taronja han guanyat popularitat com tractaments de la pell.

Aquests olis tenen los beneficis, no només de netejar de la pell, sinó que també segons informes, ajuden a millorar la microcirculació a la pell, que promou una major absorció d’oxigen en el teixit de la pell.

olis8L’augment de l’oxigenació és conegut per promoure una pell més sana, amb una reducció de les arrugues visibles.

Els antioxidants són molt importants en el cos, ja que es diu que poden combatre els efectes negatius dels “radicals lliures”, que poden causar greus danys en el cos.

Si us plau, segueix sempre les instruccions d’ús amb cura.

 

Ja que que els Olis Essencials són productes aromàtics i volàtils, es poden difondre molt fàcilment en l’aire.

De fet és la seua característica principal: si deixes una ampolla d’Oli Essencial oberta, després de poques hores o pocs dies, l’ampolla es buidarà per evaporació … Així que poden ser perfectament difosos en l’aire.

En funció de l’aplicació, tria el mètode que més t’agrade.

-Mètode de gotes

olis7Posa unes quantes gotes d’olis essencials en un mocador, al coixí, al pelut, en el filtre de l’aspiradora, en el dispositiu per humitejar l’aire en la calefacció …

-Evaporació

En com s’evapora l’aigua, a la qual s’han afegit algunes gotes d’olis essencials, aquests es difonen en l’aire. Per a això, pot utilitzar un pot amb aigua calenta o un dispositiu (elèctric) d’evaporació.

-Difusió

En cas de difusió, els olis essencials no són escalfats ni afegits a l’aigua, sinó vaporitzats. D’esta manera, es conserven totes les valuoses propietats dels olis essencials. La difusió o polvorització és a més la manera més eficaç per difondre els olis en l’aire. S’efectua amb un difusor (elèctric) especialment dissenyat per fer-ho.

-Via tòpica (per contacte amb la pell)

olis1L’ús d’olis essencials sobre la pell és un veritable plaer. Els Olis Essencials són absorbits molt ràpidament per la pell i transportats cap al lloc necessari. Amb excepció de determinats casos, els olis essencials sempre s’apliquen diluïts sobre la piel.

-Pur

Només alguns olis essencials, i en casos molt específics, poden ser aplicats sense diluir sobre la pell: espígol (en cas de picor, agitació, picades…), ravintsara (en cas de butllofes), tea tree (en el peu), menta piperita.

El seu ús pur sobre la pell sempre s’ha de fer amb molt de compte. Sempre s’ha d’evitar el contacte amb els ulls! Quan utilitzis un Oli Essencial per primera vegada, és molt recomanat posar una gota al canell per comprovar el seu efecte. Cada persona és diferent.

-Diluït

olis4Alguns olis essencials forts poden aplicar-se sobre la pell després de diluir-los en un oli base (un oli vegetal, com ara oli d’ametlles dolces, oli de macadàmia, oli de jojoba) o en una crema neutra.

La quantitat d’oli essencial en un oli base o crema depèn del tipus d’oli essencial, de l’efecte desitjat i de la part del cos per a la qual es prepara l’oli de massatge o crema.

El percentatge varia , sempre s’ha de consultar les instruccions d’ús i ves  en compte que de vegades UNA gota és suficient. Mai utilitzar l’ampolla com un saler fins que caiguin 10 gotes. És un desgast totalment inútil.

-Bany

olis11També al bany o a la dutxa pots gaudir de les delícies dels olis essencials. Mai aboqui olis essencials directament a l’aigua i sense diluir: barrega algunes gotes d’olis essencials en un oli vegetal de base, en llet (sencera) o nata i afegiu a l’aigua de la banyera o barregeu en un gel de dutxa.

Cura: Per risc de xoc tèrmic, no es pot utilitzar l’oli essencial de menta al bany o la dutxa. No utilitzeu mai olis essencials en el bany del nadó. Els Olis Essencials canvien la seva química amb la calor i és molt important respectar això.

-Via oral

Tot i què l’ús intern d’olis essencials pot ser molt forta, aconsello no experimentar amb aquests productes i utilitzar-los per a ús intern només després d’haver consultat amb un expert en el camp de l’aromateràpia. Abans d’ingerir qualsevol oli, cal tenir un coneixement profund de les propietats específiques dels olis essencials. 

Ho deixem aquí. La propera vegada explicaré de diferents olis, les seues propietats específicament i on aconseguir-los. cfer

Mentrestant si vols que t’avanci alguna cosa al respecte, no dubtis es posar-te en contacte amb mi, pots trucar-me i parlem 629.185.717, i també pots  entretenir-te entrant a la meua  botiga “El Boulevard d’Elena”  i anar mirant

Agraeixo els teus comentaris.

 

 

 

2 Comments

  1. Buenas Elena. Yo los uso como aromaterápia, por el método de la evaporación. Ni siquiera sabía la cantidad de usos que tienen.
    He entrado en tu tienda…tienes un mundo ahí.
    Nececito recomendaciones. Te mando un mensaje en privado.

    Reply

Deixa un Comentari

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.